میکرودرم یکی از محبوبترین درمانهای غیرتهاجمی صورت است که به صورت ملایم لایهای از پوست را برداشته و پس از گذشت چندین جلسه، پوست صافتر و روشنتر میگردد. این روش جزو موثرترین درمانهای ضدپیری است و تاثیر خود را نیز خیلی سریع به نمایش میگذارد. با استفاده از میکرودرم میتوان لکههای قهوهای روی پوست را رفع کرد، منافذ باز روی پوست را بست و جای جوش و جوشهای سرسیاه را از سطح پوست پاکسازی کرد.
مزیتهای زیادی را میتوان برای میکرودرم نام برد از جمله اینکه باعث جوانسازی و ارتقای سلامت پوست میشود، سلولهای فیبروبلاست را تحریک میکند تا کلاژن بیشتری تولید کنند، لکههای رنگی روی پوست را کاهش میدهد، احتمال بروز حساسیت به مواد شیمیایی در آن وجود ندارد، حتی بعد از عملهای زیبایی نیز با انتخاب کریستال و شدت مناسب دستگاه مکش میتوان آن را انجام داد، در مقایسه با لیزر و جراحی پلاستیک هزینه پایینی دارد، خطوط ریز و چروکهای خفیف ناشی از افزایش سن را کاهش میدهد، آثار زخم و جراحت را برطرف میکند، نیاز به بیهوشی و استراحت بعد از درمان ندارد.
قبل از مراجعه به پزشک برای انجام عمل میکرودرم بهتر است این نکات رعایت شود. استفاده از محصولات حاوی اسید سالیسیلیک و آسپیرین باید از قبل از درمان زیبایی متوقف شود. بهتر از است مصرف دخانیات پیش از انجام عمل ترک شود تا خون بتواند گردش بهتری در پوست داشته باشد. از حدود 5 هفته قبل از عمل نیز باید استفاده از رنووا، رتینآ، دیفرین و فرآوردهای اسید گولیک را متوقف کرد. در نهایت، حمام آفتاب، برنزه کردن، وکس، لایهبرداری با مواد شیمیایی و تزریق کلاژن از دو هفته قبل از عمل میکرودرم صورت ممنوع است.
شاید از خود بپرسید میکرودرم ابریشن دقیقاً چه کاری انجام میدهد؟ طی این عمل، با استفاده از دستگاه مخصوص، کریستالهای بسیار ریزی روی سطح پوست اسپری میشوند و خیلی آرام لایه بیرونی پوست را برمیدارد. این کریستالها از جنس اکسید آلومینیوم هستند که با نام کرندوم نیز شناخته میشوند و بعد از الماس، سختترین ماده معدنی شمرده میشوند. سپس این لایهها توسط لوله مکش بسیار ریزی به داخل کیسهای مخصوص کشیده میشود. متخصص زیبایی بر اساس تجربه خود و نیاز بیمار، قدرت جریان کریستال را کنترل میکند و معمولاً دو بار دستگاه را روی پوست حرکت میدهد؛ البته ممکن است در شرایطی خاص این عمل سه بار نیز انجام شود. این عمل اساساً فرآیندی برای لایهبرداری و جوانسازی پوست است که آن را نرمتر و شفافتر از قبل میسازد.
بعد از عمل میکرودرم ابریژن چه اتفاقی میافتد؟ به مدت 24 ساعت، پوست به رنگ صورتی درآمده و خشک میشود که توصیه میشود برای رفع آن از مرطوبکننده مناسب استفاده شود. همچنین برخی از گونههای مواد آرایشی تا 24 ساعت بعد از میکرودرم نباید استفاده شوند.
از آنجاییکه انجام این عمل فقط 20 دقیقه زمان میبرد، به آن لایهبرداری زمان ناهار نیز میگویند؛ یعنی میتوان آن را در زمان استراحت انجام داد و بلافاصله به زندگی عادی بازگشت. معمولاً بین 4 تا 8 جلسه درمانی میکرودرم ابریژن برای فرد تجویز میشود و نتایج نهایی بعد از این دوره مشهودتر خواهد بود.
توصیه میشود کسانی که دچار دیابت، اگزما، پسوریازیس، جوش پوستی فعال، تبخال، نقص سیستم ایمنی و سرطان پوست هستند، داروهای استروئیدی مصرف میکنند یا در 72 ساعت گذشته بوتاکس تزریق کردهاند، عمل میکرودرم ابریژن را انجام ندهند.
در صورتی که عمل میکرودرم ابریژن به درستی و توسط متخصص انجام شود، عوارضی نخواهد داشت. یکی از عارضههای آن زمانی رخ میدهد که چشم فرد محافظت نشده باشد و کریستالها وارد چشم شوند و ایجاد خارش نمایند. همچنین در صورتی که عمل در شرایط غیراستریل انجام شود، ممکن است بیمار در معرض عفونت قرار بگیرد.
توصیه میشود بعد از انجام عمل میکرودرم ابریشن از مرطوبکنندهها و ضدآفتابهای مناسب استفاده شود و همچنین برای چند روز از قرار گرفتن در نور مستقیم خورشید خودداری شود.