سلولیت چیست و چه روش هایی برای درمان سلولیت وجود دارد؟
احتمالا آن بافت پرتقالی معروف را روی بازو یا پاهای خود یا دیگران دیده و به این فکر افتادهاید که سلولیت چیست؟ این اولین سوالی است که قصد داریم در این نوشتار به آن پاسخ دهیم. شما نیز اگر کنجکاو هستید درباره این عارضه پوستی بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنیم فرصت مطالعه این مطلب را از دست ندهید. ما در اینجا ضمن پرداختن به این سوال که سلولیت چیست، کاربردیترین روشهای درمان این عارضه را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.
سلولیت چیست؟
سلولیت عارضهای کاملا بیخطر اما ناخوشایند است که تقریبا 85 درصد از جامعه زنان را درگیر میکند. در این عارضه شاهد فرورفتگیها و برآمدگیهای بسیار خفیف روی پوست هستیم که در اثر تجمع بافت چربی زیر پوست اتفاق میافتد. سلولیت به دلیل شباهت ظاهری عجیبی که به پوست پرتقال دارد با نام اختلال پوست پرتقالی هم شناخته میشود. این عارضه عموما در نواحی پرچربیتر همچون باسن، ران، سینهها، بازو و شکم دیده میشود.
سلولیت چیست
علت به وجود آمدن سلولیت چیست؟
سلولیت از آن دسته عارضههایی است که به شکل کاملا مستقیم با رفتارهای ناسالم و غیراصولی افراد گره خورده است. البته نقش ژنتیک و ساختار بدنی هر فرد را در شکلگیری این مسئله ناخوشایند نمیتوان نادیده گرفت. بهطورکلی عوامل زیر را میتوان از جمله پارامترهای موثر در بروز سلولیت دانست.
جنسیت
زنان بیش از مردان سلولیت را تجربه میکنند. ریشه این تفاوت آماری را هم میتوان در هورمون استروژن دانست که بستر را برای شکلگیری سلولیت در زنان آماده میکند. در کنار تغییرات هورمونی متعددی که زنان در دورههای مختلف بارداری یا عادت ماهیانه تجربه میکنند، باید به تفاوتهای پوستی آنها با مردان نیز اشاره کرد. غالبا مردان صاحب پوستی با بافت محکمتر و ضخیمتر هستند؛ همین امر موجب میشود تا کمتر به عارضه سلولیت مبتلا شوند.
ژنتیک
ژنتیک در بروز سلولیت بیتاثیر نیست. اگر در سوابق پزشکی خانوادهتان، کسی مبتلا به سلولیت بوده است، احتمال اینکه در آینده شما نیز این عارضه را تجربه کنید، بسیار زیاد خواهد بود.
عدم کنترل وزن
وقتی از افراد میپرسیم سلولیت چیست آن را عارضهای معادل چاقی یا افزایش وزن میدانند. خوب است بدانید که چاقی و سلولیت دو فرآیند مستقل از هم هستند؛ بااینحال در اغلب اوقات چاقی میتواند عاملی موثر در ابتلا به سلولیت باشد. با افزایش وزن درصد چربی بدن افزایش پیدا میکند و همین مسئله منجر به ایجاد فشار بیشتر به بافتهای همبند و ظاهرشدن سلولیت روی پوست میشود.
نداشتن رژیم غذایی مناسب
پوست اولین نقطه در بدن است که به واسطه داشتن عادتهای غذایی نادرست آسیب میبیند. مصداق بارز این نوع آسیب پوستی را هم میتوان سلولیت دانست که در نتیجه رعایت نکردن سبک غذایی زیر رخ میدهد:
- کم نوشیدن آب
- مصرف بیشازاندازه نمک
- جایگزینکردن نان سفید به جای نان سبوسدار
- حذف نکردن نوشابه، تنقلات و سس از وعده غذایی
- مصرف مداوم غذاهای سرخکردنی یا خوراکیهای فرآوریشده و کنسروی
مصرف سیگار و الکل
اثرات مخربی که مصرف سیگار و الکل برای افراد به همراه دارد، بر هیچ کسی پوشیده نیست. یکی از عوارض ناخوشایند مصرف این مواد سلولیت است که به دلیل کاهش متابولیسم و افزایش چربی بدن اتفاق میافتد.
مصرف سیگار از عوامل ایجاد سلولیت
افزایش سن
مختلشدن فرآیند کلاژن سازی پوست، تغییرات هورمونی و افزایش چربی بدن از جمله تغییرات بارز در سنین بالاست که شرایط را برای بروز سلولیت کاملا مهیا میکند.
عدم پایبندی به انجام ورزش و فعالیت بدنی
اگر ورزش را برای همیشه کنار گذاشتهاید، بیتردید روزی با این سوال که راهکار از بین بردن سلولیت چیست مواجه خواهید شد. داشتن فعالیت بدنی مستمر نه تنها منجر به افزایش گردش خون زیر پوست میشود، بلکه فرآیند چربیسوزی در بدن را نیز سرعت میبخشد.
استرس و اضطراب
استرس و اضطراب تنها روان ما را درگیر نمیکند، بلکه عوارضی ناخوشایند را برای جسم ما نیز به دنبال دارد. استرس و دلشوره مداوم ضمن افزایش تورم بافتها منجر به ایجاد فرآیندهای التهابی در بدن میشود. نتیجه اضطراب زیاد، التهاب و تورم برآمدگیهای ظاهرشده روی پوست است که آن را تحت عنوان سلولیت میشناسیم.
درمان انواع سلولیت چیست؟
حالا که دانستید سلولیت چیست و در نتیجه چه عواملی پدیدار میشود احتمالا به دنبال کشف راهی برای درمان آن خواهید بود. برای درمان این عارضه مجموعهای از روشهای خانگی و پزشکی وجود دارد که طبیعتا هرکدام آنها مزایا و معایب خاص خود را دارند.
درمان سلولیت در منزل
در بسیاری موارد سلولیت پوستی را میتوان با ایجاد عادتهای رفتاری مطلوب و سالم درمان کرد. نتیجهبخشبودن درمانهای خانگی زمانی بیشتر هویدا میشود که عارضه سلولیت در نتیجه سبک زندگی ناسالم افراد اتفاق افتاده باشد. از بهترین روشهای خانگی جهت رفع این عارضه پوستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیروی از یک برنامه ورزشی مشخص
- رژیم غذایی سالم (مصرف بهاندازه شکر و نمک و خوردن خوراکیهای حاوی فیبر و پروتئین)
- ماساژدادن نواحی دارای سلولیت
- ترک مصرف سیگار و الکل
- متعادل نگهداشتن وزن
درمانهای پزشکی سلولیت چیست؟
در برخی موارد، روشهای خانگی درمان سلولیت کاربرد خود را از دست میدهند. همچنین نوعی از سلولیت وجود دارد که تحت عنوان سلولیت عفونی شناخته میشود. این عارضه برخلاف سلولیت غیرعفونی در اثر نوعی عفونت باکتریایی در لایههای زیرین پوست اتفاق میافتد. در صورت ابتلای افراد به این نوع سلولیت یا ناامیدی از روشهای خانگی، راهکارهای پزشکی اثربخشتر خواهد بود.
لیزردرمانی
همانطور که در بخشهای قبلی به این سوال که سلولیت چیست اشاره شد، این عارضه حاصل تجمع بافت چربی زیر پوست است. لیزر را میتوان یکی از سریعترین روشهای درمان این اختلال پوستی دانست. در این روش از مکش و گرمای موجود در دستگاه لیزر جهت شکستهشدن بافت چربی و حذف بافت تودهای سلولیت استفاده میشود. جالب است بدانید که لیزردرمانی روشی کاملا بدون درد است.
لیزر درمانی از روشهای درمان سلولیت
هزینه درمان سلولیت با لیزر چقدر است؟
در تعیین هزینه درمان سلولیت با لیزر عوامل متعددی دخالت دارند. اینکه سلولیت کدام ناحیه از بدن را درگیر کرده است، چه تعداد جلسات برای درمان کامل با لیزر ضروری است و از کدام دستگاه جهت رفع سلولیت استفاده میشود از جمله مواردی است که در تعیین هزینه نهایی لیزر نقش دارند.
انجام عمل سلولاز
عمل سلولاز یکی از روشهای لیزردرمانی محسوب میشود. بااینتفاوت که در این روش لیزر به لایههای زیرین پوست هدایت میشود و با حذف تودههای چربی احتمال ابتلا به سلولیت را در آینده کاهش میدهد.
کویتیشن
کویتیشن را هم باید از روشهای درمانی بسیار مفید و اثرگذار در رفع سلولیت دانست. آنچه اثربخشی این روش را ارتقا میدهد، امواج اولتراسوند (فراصوت) هستند که سبب درهمشکستن بافتهای چربی زیر پوست میشوند.
مزوتراپی
اگر میدانید مزوتراپی چیست و چه کاربردی دارد، احتمالا فکر میکنید که نمیتوان در درمان سلولیت از این روش استفاده کرد. جالب اینجاست که مزوتراپی از روشهای کمطرفدار در درمان سلولیت است که با تزریق ترکیبی از مواد مختلف مانند عصارههای گیاهی، کافئین و هورمون انجام میشود. این روش به دلیل پیامدهای احتمالی ناخوشایندی که به دنبال دارد، کمتر مورد استقبال افراد قرار میگیرد. قرمزی، تورم و افزایش حساسیتهای پوستی از جمله عوارض ناخوشایند این روش درمانی است.
لیپوساکشن
لیپوساکشن یکی دیگر از روشهای درمان سلولیت است که در ترکیب با لیزر بهترین نتیجه را برای افراد به ارمغان میآورد. در این روش با کمک دستگاه لیپوساکشن و با انجام تکنیک مکش، چربی اضافی از بدن خارج میشود.
کرم های رفع سلولیت
کرمها، ژلها و لوسیونها یکی دیگر از گزینههای موثر در کاهش سلولیت هستند. ترکیب اصلی این محصولات را ویتامینها، مواد معدنی و کافئین تشکیل میدهد که اثربخشی بسیار بالایی در شکستن بافتهای چربی دارند. همچنین، استفاده از اسکراب بدن نیز به مرور، در درمان سلولیت موثر خواهد بود. اگر نمیدانید اسکراب بدن چیست، یک مطلب مفصل را به این موضوع اختصاص دادهایم.
نقش پماد رتینول در درمان سلولیت چیست؟
بعد از اینکه دانستید سلولیت چیست خوب است نام رتینول را برای همیشه به خاطر بسپارید. محصولات بهداشتی حاوی این ماده نه تنها به مرور زمان سبب رفع سلولیت میشوند، بلکه با بهبود بافت زیرین پوست ظاهری درخشان و بانشاط به پوستتان میبخشند.
در اثربخشی این روش باید صبر و حوصله فراوانی به خرج دهید؛ به عبارتی استفاده از محصولات رتینول را باید به مدت 6 ماه در روتین مراقبتهای پوستی خود بگنجانید تا در نهایت به نتیجه مطلوب برسید. یادتان باشد اگر قصد استفاده از پماد رتینول را داشتید، حتما به نشان 3% رتینول موجود روی بستهبندی آن دقت کنید.
قیمت پماد رتینول برای درمان سلولیت
قیمت پماد رتینول به شرکت سازنده و حجم آن بستگی دارد. شما میتوانید جهت اطلاع از قیمت پماد رتینول، آشنایی با ویژگیها و قابلیتهای هر پماد و انتخاب مناسبترین محصول برای خود به داروخانهها مراجعه کرده یا با پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
تاثیر سلولیت در ظاهر انسان چیست؟
اگر تا اینجای مطلب همراه ما بودهاید، الان قطعا میدانید سلولیت چیست؟ سلولیت عارضهای بیخطر اما ناخوشایند است که عموما بیصدا اتفاق میافتد و در ظاهر بدن تاثیر میگذارد. تا جایی که ممکن است افراد حس خوبی به بدن خود نداشته باشند. پایبندنبودن به سبک زندگی سالم و رسیدگینکردن به پوست دو اصل فراموششده در زندگی امروز است که بستر را برای بروز هر نوع مشکل پوستی از جمله سلولیت فراهم میکند. خوشبختانه راههای درمانی متعددی برای درمان این عارضه وجود دارد. محصولات بدن متعددی وجود دارند که در درمان سلولیت موثر واقع میشوند. یادتان باشد قاتل سلولیت عادتهای رفتاری سالمی است که در وجود خود پرورش میدهید.
سوالات متداول
1. سلولیت چیست و چرا ایجاد میشود؟
سلولیت یک وضعیت پوستی است که با ظاهری شبیه پنیر در زیر پوست ظاهر میشود. علت ایجاد سلولیت معمولا به عواملی مانند ژنتیک، عوامل هورمونی، سبک زندگی نامناسب، تغذیه نامناسب، عدم فعالیت بدنی کافی و افزایش وزن برمیگردد.
2. چگونه میتوان از ایجاد سلولیت جلوگیری کرد؟
برای جلوگیری یا کاهش سلولیت، میتوانید اقداماتی مانند افزایش فعالیت بدنی، تغذیه سالم و متوازن، مصرف آب به میزان کافی، ماساژ و تکنیکهای دیگر مانند لیزر و روشهای مراقبت از پوست را امتخان کنید.